Kek Pişirmenin Püf Noktaları



Kek Pişirmenin Püf Noktaları, Mutfağımızda en çok pişen, küçük büyük, hepimizin çok sevdiği ve Annelerimizin yaptığı keklerin tadı hala damağımızda, dünyanın en güzel kekleriydi, bizim için. Kek yapmayı herkes çoğunlukla çok sever, tabii ki sevgimizi katarak yapmamız lazım.

Kek yapanlar bilirler, kabarmayan kekler her zaman sorun olmuştur. Bir hevesle çırpılıp fırına verilen ve sönük bir şekilde çıkan, içi hamur kalmış kekler, hayal kırıklığına uğratabilir. Aslında tüm bunların yanında, kekin içerisindeki malzemelerin eşit dağılmasından tutunda üzerindeki süslerin, rengini kaybetmemesine kadar, ve ayrıca fırınımızı da iyi tanımanız gereklidir. Özellikle, kek yapımında bu çok önemlidir. Mikrodalga fırın, kullandığınızda pişirme süresi ve sonuç değişken olabilir. Bunlara maruz kalmamak için, ve güzel kekler yapmak için, sizlere kek pişirmenin püf noktalarını vererek, sizlere faydalı olacağından, işlerinize kolaylaştıracaktır. İnceliklerini ve kabarmış kek yapabilmek için, önce mutfağımızdaki temel kurallarına dikkat etmemiz gerekecek. Bunlar için, kek pişirmenin püf noktalarını sıralayalım.

Kek Pişirmenin Püf Noktaları,

  • Kek için gerekli olan malzemeleri kesinlikle oda sıcaklığında olmalı, kek yapmaya başlamadan bir kaç saat önce malzemelerimizi dolaptan çıkarmalıyız.
    Kek Pişirmenin Püf Noktaları

    .
  • Kek yapımına geçmeden önce kalıbımızı yağlayıp, üzerine un serpip unun fazlasını almalıyız. Hatta bu şekilde buzdolabında bekletirsek kekimiz kalıptan daha kolay çıkar.
  • Malzemeleri çırparken en önemli kural , şekerin erimesi ve yumurtanın kreme kıvamında kabarmasıdır.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekimiz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
  • Kekimizi kalıptan çıkartırken ılınması gerek, iyice soğuyunca da çıkartmak riskli olur, burada kural, ne sıcak ne soğuk ılık olacak.
  • Kek fırına sürüldükten sonra en az 20 dk. Kapağını açmamalıyız.
  • Keklerimizi 150-180 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirmeliyiz.
  • Kabartma tozu kullanılan tariflerde soğuk fırına verebiliriz kekleri ancak karbonat kullanıyorsak kesinlikle sıcak fırına vermeliyiz.
  • Hamurumuzun içine koyacağımız meyve ve çerezleri una ya da nişastaya bulayıp, en son içine koymalıyız. Hatta hiç karıştırmadan üzerine bırakmalıyız.
  • Kekimize koyduğumuz un, kabartma tozu, vanilya, kakao gibi malzemeleri karışımın tam olarak gerçekleşmesi için eleyip koymalıyız.

Eğer bu kurallara uyup, kekimizi yaparsak lezzetli ve çok güzel kabarmış kekler elde ederiz.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:53:20





Kek Pişirmenin Püf Noktaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kek Pişirmenin Püf Noktaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018