Kalıpta Kek



Kalıpta kek, ufak dokunuşlar ile biraz daha farklı hazırlanarak lezzet bakımından oldukça zenginleşen bir kek tarifidir. Farklı lezzetler ile tanışmak isteyenler mutlaka bu tarifi denemelidir. İçerisine kullandığımız meyvelerin aroması ile kalıpta kek herkesin favorisi olacak.

Kalıpta Kek Malzemeleri

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 7 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tane vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane orta boy portakal
  • 3 tane orta boy elma
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Kalıpta Kek Hazırlanışı

Kalıpta kek yapmak için oda sıcaklığında erittiğimiz 5 kaşık tereyağı ve toz şekerimizi karıştırma kabımıza alarak çırpmaya başlıyor Çırpma işlemini toz şeker eriyinceye kadar devam ettiriyoruz. Karışım krema kıvamı almalıdır. Ardından 3 tane yumurtayı ayrı bir kasenin içinde köpürünceye kadar çırpıyoruz ve tağlı karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.

Kuru malzemelerimizi hazırlamak için 1,5 su bardağı unu eleyerek çukur bir kabın içine alıyoruz. Üzerine tuz, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave ediyoruz. Bütün kuru malzemelerimizi kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Karıştırdığımız malzemeleri sıvı malzemelerimizin üzerine dahil ederek çırpıyoruz.

1 adet orta büyüklükte portakalımızı çeşmenin altında iyice yıkadıktan sonra rende ile kabuğunu rendeliyoruz. Ardından portakalımızın suyunu sıkarak kek harcımıza ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Kalıpta kek harcımızı kalıbımıza dökmeden önce kalıbımızı margarin ile güzelce yağlıyoruz. Yağladığımız kalıbımızı 1 çorba kaşığı un ile unlayarak fazla ununu silkeliyoruz

Kalıpta Kek

Tepsimizi de hazırladıktan sonra kalıpta kek hamurumuzu kalıbımıza döküyoruz ve kalıbı önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 40 dakikada pişecek olan kekimizin ilk yarım saatlik pişme aşamasında fırınımızın kapağını hiç açmıyoruz. 40 dakikanın ardından pişme testimizi uygulayarak pişen kekimizi fırından alarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Kekimiz dinlenirken üzeri için jöle hazırlamaya başlayalım. 3 orta büyüklükteki elmalarımızı yıkayarak kabuklarını soyuyoruz. Soyduğumuz elmalarımızın çekirdeklerini temizleyerek robotta eziyoruz. Ardından ufak bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve ezdiğimiz elmaların suyunu tereyağının üzerine boşaltıyoruz. Tenceremizi kısık ateşe alarak ılıtıyoruz. Harcımız ılıdıktan sonra yarım limon suyu ve pudra şekerini ekleyerek 30 dakika kadar pişiriyoruz. Hazır hale gelen jölemizi kalıptan çıkardığımız kekimizin üzerine döküyoruz. Kalıpta kekimiz artık servis için hazır. Dilimleyerek 1 fincan çay eşliğinde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ufak dokunuşlar ile daha güzel ve kabarık kekler elde edebilirsiniz. Kekinizi daha lezzetli bir hale getirmek istiyorsanız hazırladığınız kek hamuruna ufak malzemeler ilave edebilirsiniz. Bu sayede kekiniz daha lezzetli olacak hem de besin değeri artacaktır. Peki kekinize ne tür malzemeler ilave edebilirsiniz?

Hazırladığınız kek hamuruna kuru kayısı ve üzüm gibi meyve kuruları ekleyebilirsiniz. Bu tür meyveler lif yönünden zengin olduğu için bağırsakları daha iyi çalıştırarak hazmı kolaylaştıracaktır. Bu tür meyveler sayesinde kekinizi hazırlarken kullanacağınız toz şeker miktarını da azaltabilirsiniz. Kullandığınız meyveler sayesinde kekinizi doğal şeker ile hazırlamış olursunuz.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:32:11





Kalıpta Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kalıpta Kek"

Ziver

Cevap Sayısı: 0
her evde yapılması gereken tatlı bir ikramdır.

2014-02-27 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pufuduk Kek

Pofuduk Kek, hem yetişkinlerin hem de çocukların severek yediği lezzetli bir kek tarifidir. Özellikle çay saatlerinde veya kabul günlerinde güvenle servis edebileceğiniz ve tattırdığınız yakınlarınız tarafından övgüler alabileceği...

Tavada Kek

Tavada Kek, diğer kek tariflerinden farklı olan bir kek tarifidir. Kolay yapılabilen ve fırında yapılmadığı anlaşılmayan bir tariftir. Fırını bozuk olan veya evinde fırın olmayan bayanların yapabileceği çok güzel bir tariftir. Hab...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017