Kalıpta Kek



Kalıpta kek, ufak dokunuşlar ile biraz daha farklı hazırlanarak lezzet bakımından oldukça zenginleşen bir kek tarifidir. Farklı lezzetler ile tanışmak isteyenler mutlaka bu tarifi denemelidir. İçerisine kullandığımız meyvelerin aroması ile kalıpta kek herkesin favorisi olacak.

Kalıpta Kek Malzemeleri

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 7 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tane vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane orta boy portakal
  • 3 tane orta boy elma
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Kalıpta Kek Hazırlanışı

Kalıpta kek yapmak için oda sıcaklığında erittiğimiz 5 kaşık tereyağı ve toz şekerimizi karıştırma kabımıza alarak çırpmaya başlıyor Çırpma işlemini toz şeker eriyinceye kadar devam ettiriyoruz. Karışım krema kıvamı almalıdır. Ardından 3 tane yumurtayı ayrı bir kasenin içinde köpürünceye kadar çırpıyoruz ve tağlı karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.

Kuru malzemelerimizi hazırlamak için 1,5 su bardağı unu eleyerek çukur bir kabın içine alıyoruz. Üzerine tuz, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave ediyoruz. Bütün kuru malzemelerimizi kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Karıştırdığımız malzemeleri sıvı malzemelerimizin üzerine dahil ederek çırpıyoruz.

1 adet orta büyüklükte portakalımızı çeşmenin altında iyice yıkadıktan sonra rende ile kabuğunu rendeliyoruz. Ardından portakalımızın suyunu sıkarak kek harcımıza ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Kalıpta kek harcımızı kalıbımıza dökmeden önce kalıbımızı margarin ile güzelce yağlıyoruz. Yağladığımız kalıbımızı 1 çorba kaşığı un ile unlayarak fazla ununu silkeliyoruz

Kalıpta Kek

Tepsimizi de hazırladıktan sonra kalıpta kek hamurumuzu kalıbımıza döküyoruz ve kalıbı önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 40 dakikada pişecek olan kekimizin ilk yarım saatlik pişme aşamasında fırınımızın kapağını hiç açmıyoruz. 40 dakikanın ardından pişme testimizi uygulayarak pişen kekimizi fırından alarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Kekimiz dinlenirken üzeri için jöle hazırlamaya başlayalım. 3 orta büyüklükteki elmalarımızı yıkayarak kabuklarını soyuyoruz. Soyduğumuz elmalarımızın çekirdeklerini temizleyerek robotta eziyoruz. Ardından ufak bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve ezdiğimiz elmaların suyunu tereyağının üzerine boşaltıyoruz. Tenceremizi kısık ateşe alarak ılıtıyoruz. Harcımız ılıdıktan sonra yarım limon suyu ve pudra şekerini ekleyerek 30 dakika kadar pişiriyoruz. Hazır hale gelen jölemizi kalıptan çıkardığımız kekimizin üzerine döküyoruz. Kalıpta kekimiz artık servis için hazır. Dilimleyerek 1 fincan çay eşliğinde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ufak dokunuşlar ile daha güzel ve kabarık kekler elde edebilirsiniz. Kekinizi daha lezzetli bir hale getirmek istiyorsanız hazırladığınız kek hamuruna ufak malzemeler ilave edebilirsiniz. Bu sayede kekiniz daha lezzetli olacak hem de besin değeri artacaktır. Peki kekinize ne tür malzemeler ilave edebilirsiniz?

Hazırladığınız kek hamuruna kuru kayısı ve üzüm gibi meyve kuruları ekleyebilirsiniz. Bu tür meyveler lif yönünden zengin olduğu için bağırsakları daha iyi çalıştırarak hazmı kolaylaştıracaktır. Bu tür meyveler sayesinde kekinizi hazırlarken kullanacağınız toz şeker miktarını da azaltabilirsiniz. Kullandığınız meyveler sayesinde kekinizi doğal şeker ile hazırlamış olursunuz.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:32:11





Kalıpta Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kalıpta Kek"

Ziver

Cevap Sayısı: 0
her evde yapılması gereken tatlı bir ikramdır.

2014-02-27 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018