Kalıpta Kek



Kalıpta kek, ufak dokunuşlar ile biraz daha farklı hazırlanarak lezzet bakımından oldukça zenginleşen bir kek tarifidir. Farklı lezzetler ile tanışmak isteyenler mutlaka bu tarifi denemelidir. İçerisine kullandığımız meyvelerin aroması ile kalıpta kek herkesin favorisi olacak.

Kalıpta Kek Malzemeleri

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 7 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tane vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane orta boy portakal
  • 3 tane orta boy elma
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Kalıpta Kek Hazırlanışı

Kalıpta kek yapmak için oda sıcaklığında erittiğimiz 5 kaşık tereyağı ve toz şekerimizi karıştırma kabımıza alarak çırpmaya başlıyor Çırpma işlemini toz şeker eriyinceye kadar devam ettiriyoruz. Karışım krema kıvamı almalıdır. Ardından 3 tane yumurtayı ayrı bir kasenin içinde köpürünceye kadar çırpıyoruz ve tağlı karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.

Kuru malzemelerimizi hazırlamak için 1,5 su bardağı unu eleyerek çukur bir kabın içine alıyoruz. Üzerine tuz, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave ediyoruz. Bütün kuru malzemelerimizi kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Karıştırdığımız malzemeleri sıvı malzemelerimizin üzerine dahil ederek çırpıyoruz.

1 adet orta büyüklükte portakalımızı çeşmenin altında iyice yıkadıktan sonra rende ile kabuğunu rendeliyoruz. Ardından portakalımızın suyunu sıkarak kek harcımıza ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Kalıpta kek harcımızı kalıbımıza dökmeden önce kalıbımızı margarin ile güzelce yağlıyoruz. Yağladığımız kalıbımızı 1 çorba kaşığı un ile unlayarak fazla ununu silkeliyoruz

Kalıpta Kek

Tepsimizi de hazırladıktan sonra kalıpta kek hamurumuzu kalıbımıza döküyoruz ve kalıbı önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 40 dakikada pişecek olan kekimizin ilk yarım saatlik pişme aşamasında fırınımızın kapağını hiç açmıyoruz. 40 dakikanın ardından pişme testimizi uygulayarak pişen kekimizi fırından alarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Kekimiz dinlenirken üzeri için jöle hazırlamaya başlayalım. 3 orta büyüklükteki elmalarımızı yıkayarak kabuklarını soyuyoruz. Soyduğumuz elmalarımızın çekirdeklerini temizleyerek robotta eziyoruz. Ardından ufak bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve ezdiğimiz elmaların suyunu tereyağının üzerine boşaltıyoruz. Tenceremizi kısık ateşe alarak ılıtıyoruz. Harcımız ılıdıktan sonra yarım limon suyu ve pudra şekerini ekleyerek 30 dakika kadar pişiriyoruz. Hazır hale gelen jölemizi kalıptan çıkardığımız kekimizin üzerine döküyoruz. Kalıpta kekimiz artık servis için hazır. Dilimleyerek 1 fincan çay eşliğinde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ufak dokunuşlar ile daha güzel ve kabarık kekler elde edebilirsiniz. Kekinizi daha lezzetli bir hale getirmek istiyorsanız hazırladığınız kek hamuruna ufak malzemeler ilave edebilirsiniz. Bu sayede kekiniz daha lezzetli olacak hem de besin değeri artacaktır. Peki kekinize ne tür malzemeler ilave edebilirsiniz?

Hazırladığınız kek hamuruna kuru kayısı ve üzüm gibi meyve kuruları ekleyebilirsiniz. Bu tür meyveler lif yönünden zengin olduğu için bağırsakları daha iyi çalıştırarak hazmı kolaylaştıracaktır. Bu tür meyveler sayesinde kekinizi hazırlarken kullanacağınız toz şeker miktarını da azaltabilirsiniz. Kullandığınız meyveler sayesinde kekinizi doğal şeker ile hazırlamış olursunuz.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:32:11





Kalıpta Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kalıpta Kek"

Ziver

Cevap Sayısı: 0
her evde yapılması gereken tatlı bir ikramdır.

2014-02-27 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Zebralı Kek

Zebralı Kek, bu kekin görüntüsü gerçekten muhteşem oluyor. Ayrıca zebralı kek diğer kek ve tatlılar ile kıyaslandığı zaman oldukça basit yapılan bir kek çeşididir. Aslında normal kek hamurunun yarısına kakao eklenerek tepsiye dökü...

Pudingli Kek

Pudingli Kek; Klasik kek tarifine benzeyen bu kekimiz oldukça lezzetli ve kolaydır. Farklı kılan tek şey sütle ıslatmamız ve pudingle daha da renkli bir hale getirmemizdir. Kakaolu olması sebebiyle brovniyi de andıran bir tariftir...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2018