Kahveli Kek



Kahveli kek, bildiğimiz kahveli kek tariflerinin dışında çıtır katı ve kahvenin muhteşem kokusu, lezzeti ile buluşan ve yiyen herkesi cezp edecek nitelikte bir kek tarifidir. Değişik kokusu ve tadı ile bu kek tarifi diğer tariflerinizin önüne geçecek özelliktedir.

Kahveli Kekin Çıtır Katı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı Türk kahvesi
  • 1 kahve kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Kahveli Kek Hamur Malzemeleri

  • 70 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 tane çubuk vanilya ya da toz vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krema

Kahveli Kek Hazırlanışı

Kahveli kekimizi hazırlayabilmek için öncelikle çıtır katı hazırlamaya başlayacağız. Oda sıcaklığındaki tereyağını uygun bir tavaya alarak ocakta kaynamasına izin vermeden eritiyoruz. Bisküvilerimizi mutfak robotuna alarak un haline gelene kadar çeviriyoruz. Daha sonra çıtır kat için gerekli olan bütün malzemeleri ve un haline gelen bisküvileri erittiğimiz tereyağının içine ilave ediyoruz. Çıtır kat malzemelerini homojen bir şekilde karıştırarak hazır hale getiriyoruz.

Kahveli kekimizin hamuru için oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağının içine toz şekerimizi ilave ederek karışım krema kıvamı alıncaya kadar karıştırıyoruz.

Kahveli Kek

Şekerin tereyağının içinde iyice erimesi gerekmektedir. Daha sonra karışıma yumurtaları ekleyerek çırpıyoruz. Çubuk vanilya kullanıyorsa bıçak ile çubuğun içini kazıyarak karışıma ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Sütümüzü de kek hamurumuza ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve unu da kek harcımıza ekleyerek homojen bir şekilde karıştığından emin olana kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. Son olarak oda sıcaklığında beklettiğimiz kremayı da harca ekleyerek mikser ile hamurumuzu 3-4 dakika kadar çırpıyoruz. Kek hamurumuzu hazırladıktan sonra kekimizi pişireceğimiz  kalıbı katı yağ ile yağlıyoruz.

Kalıbımızın her yerini yağladıktan sonra kek hamurumuzu kalıbımıza düzgün bir şekilde dökerek yayıyoruz. Kalıba döktüğümüz hamurun üzerine en başta çıtır kat için hazırladığımız kahveli karışımı düzgünce döküyoruz. Kek hamurumuzun üst kısmı kahveli karışım ile tamamen kapanmalıdır. Kalıbımızı önceden 175 derecede ısıttığımız fırına sürerek 50 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından almadan önce mutlaka kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Kekimizi piştikten sonra fırından alarak 15 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra kalıbımızı ters çevirerek kekin kalıptan düşmesini sağlıyoruz. Kahveli kekimiz artık servis için hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:38:55





Kahveli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kahveli Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018