Kabaran Kek Tarifi



Kabaran kek tarifi, kek yapmanın kolaylığı yanı sıra kabarık olmasına dikkat eden hanımlar için bir kurtarıcı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aniden gelen misafirler için pişmesindeki kolaylığı ve evdeki malzemelerle çabucak ortaya çıkarılacak bir kek olduğundan çoğunlukla tercih edilmektedir. Ancak bu kadar kolay ve çabuk pişmesinin yanı sıra, görsel sunum olarak kabarık şekilde servis edilmesi için de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Siz de kekinizin tam istediğiniz ölçüde kabarık olmasını istiyorsanız püf noktalarına dikkat ederek pişirebilirsiniz.

Kekin Kabarık Olması İçin Püf Noktalarını Şu Şekilde Sıralayabiliriz.

  • Kek hamuru fazla bekletilmeye gelmediği için, kekinizi pişirmeden önce kek kalıbınızı hazırlamanız gerekmektedir. Margarinle etrafını yağladığınız kek kalıbına 1 yemek kaşığı un serperek, kalıbın tüm etrafını sarmasını sağlamak için peçeteyle veya el yordamıyla yayın. Margarin kullanılmasının sebebi ise; kek fırında pişerken kabardığı zaman kalıbın kenarlarına tutulması içindir.
  • Kek yaparken kullanacağınız malzemelerin buzdolabındaysa önceden çıkararak oda sıcaklığı seviyesine erişmesini sağlayın. Özellikle yumurta, süt, kabartma tozu, yoğurt soğuk olmamalıdır.
  • Kek malzemeleri içinde tariflerin hemen hemen hepsinde süt ve şeker mutlaka bulunur. Karışımı oluşturmaya başlamadan önce bu iki malzemeyi öncelikli olarak koymalı ve krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpmalısınız. Şekerin iyice eriyerek, yumurta ile tamamen özdeşleşmesi gerekmektedir. Kabaran güzel bir kekin ilk yöntemi budur.
  • Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra kekin hangi türü yapacağınıza bağlı olarak ilk önce sıvı malzemeler eklenir. Pandispanya gibi sünger bir kek yapacaksanız; yoğurt koymalısınız. Islak tarzda kek yapacaksanız; süt koymalısınız. Kakaonun kek malzemelerine eklendiği sırada mutlaka süt koymalısınız. Böylece tadı çikolata gibi olur.
  • Kuru malzemelerden un, kabartma tozu ve vanilya mutlaka elekte elenerek karışıma konmalıdır.
    Kabaran Kek Tarifi

    Zira bu malzemeler havalandıkları takdirde kekin daha da kabarık olmasını sağlayacaktır.
  • Kek malzemesinin içine konacak olan diğer kuru ve katı malzemeler(kakao, meyve vs.) un konmadan önce eklenmelidir.
  • Kekin katılaşmasında en büyük faktör unun eklenmesi olduğundan, unu koyarken mutlaka elinizdeki ölçü miktarına göre azar azar koymalısınız. Böylece birden koymadığınız un topaklanmayacak, yavaş yavaş karıştırdığınız için karışımla homoje olacaktır.
  • Unu elekten geçirdikten ve malzemeye ekledikten sonra meyve ve yemişleri en son koymalısınız. Zira bunları önce eklemeniz karışımı hazırlarken unun, topaklanmasına neden olacaktır.
  • Özellikle kekinizde kuru üzüm kullanacaksanız, yıkayıp unladıktan sonra eklemeniz dibe çökmesini önleyecektir.
  • Bitter çikolata ekleyecekseniz yine karışıma en son eklemeniz gerekmektedir.
  • Kek malzemeleri tamamen karıştırılıp hazırlandıktan sonra o anda kalıba koymanız gerekmektedir. Ve fırına vermeden önce tezgaha 3 kere kalıbı vurmanız, içindeki hava kabarcıklarının giderilmesinde etkili olacaktır.
  • Kekin tam pişme ısısı 180 derecedir. Fırına verdiğiniz anda ilk 20 dakika fırını açmamanız kekin sönmemesini sağlayacaktır. 20 dakikadan sonra ara ara istediğiniz yanıklıkta olunca temiz çatal ile batırıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Çatala malzeme bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir.
  • Kek piştikten sonra fırın kapağını yarım açık kalacak şekilde keki fırının içinde 10-15 dakika kadar bırakmanız gerekmektedir. Bu süreden sonra kek ılıyıncaya kadar da dışarda bekletip ters çevirdiğiniz kek parçalanmadan kalıptan kolayca çıkacaktır.
  • En son olarak keki ılıyınca dilimlerseniz pürüzsüz bir görünümle servis edebilirsiniz. Sıcakken dilimlediğiniz vakit kek parçalanacaktır.

Bu püf noktalarına  dikkat ederek pişirdiğiniz kekler kabarık olacak ve gelen misafirlerinize hazır alınmış görünümü verecektir.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:45:02





Kabaran Kek Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kabaran Kek Tarifi"

Esra

Cevap Sayısı: 0
Çok güzel anlatmışsınız benim bildiğim bütün püf noktalarına ilaveten bilmediklerimde vardı. Bunlara dikkat edilince kek çok güzel kabarıyor gerçekten :)

2015-01-12 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018