Jöleli Kek



Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da oldukça kolay olan jöleli kek için ölçülere özellikle dikkat etmeniz kıvamını tutturmanız açısından oldukça etkili olacaktır. Misafirlerinize özel ve değişik lezzet arayan kişiler için şimdi tarifinden ve malzemelerinden bahsedelim.

Jöleli Kek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker

Kreması İçin

  • Krema (1 kutu)
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 küçük kahve fincanı nişasta
  • 1 küçük kahve fincanı un
  • Vanilya(2 paket)

Jölesi İçin

  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Süslemek İçin

  • Hindistan Cevizi

Jöleli Kek Yapılışı

Öncelikle kekimizi hazırlamak için derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar mikser yardımıyla çırpalım.

Jöleli Kek

Diğer malzemeleri de sırasıyla ilave edelim. Ve spatula yardımıyla malzemelerin en altından üste çıkaracak şekilde karışıma ilave edelim. Kelepçeli kalıbı fırının içinde yağlı kağıt serili tepsinin içine dökelim ve önceden ısıtılan fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkardığımız kekin üzerini nemli bezle örtelim ve soğumasını bekleyelim. Kekimiz soğumaya bırakılırken diğer yandan da kremasını hazırlamak için şeker, süt, nişasta ve unu tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyelim ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirerek altını kapatalım. Ardından kutu kremayı, vanilyayı da ilave ederek blender yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım ve hazırlanan kremayı da pişen kekin üzerine dökelim ve donmasını bekleyelim.

Kek ve muhallebimiz hazırlanmışken jölesini hazırlarken de tencereye toz şeker vişne suyu nişasta ve 1 paket vanilyayı sırasıyla ekleyelim ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve kremanın üzerini kaplayacak şekilde dökelim. Oda sıcaklığında bir müddet dinlenen jöleli kekimizi buzdolabında 1 gün bekleterek iyice kendine gelmesini sağlayalım ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 20.09.2016 11:41:44





Jöleli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Jöleli Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Eti Burçaklı Kurabiye

Eti burçaklı kurabiye, alışılmış kurabiye tatların da farklı bir kurabiye. Kurabiye seven çocuklar için vazgeçilmez bir lezzet olacaktır. Eti burçaklı kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratik. Pasta börek yapmaya başlayan gençle...

Kepekli Kek

Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüz de şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli...

Jöleli Kek

Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da old...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2017