Jöleli Kek



Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da oldukça kolay olan jöleli kek için ölçülere özellikle dikkat etmeniz kıvamını tutturmanız açısından oldukça etkili olacaktır. Misafirlerinize özel ve değişik lezzet arayan kişiler için şimdi tarifinden ve malzemelerinden bahsedelim.

Jöleli Kek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker

Kreması İçin

  • Krema (1 kutu)
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 küçük kahve fincanı nişasta
  • 1 küçük kahve fincanı un
  • Vanilya(2 paket)

Jölesi İçin

  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Süslemek İçin

  • Hindistan Cevizi

Jöleli Kek Yapılışı

Öncelikle kekimizi hazırlamak için derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar mikser yardımıyla çırpalım.

Jöleli Kek

Diğer malzemeleri de sırasıyla ilave edelim. Ve spatula yardımıyla malzemelerin en altından üste çıkaracak şekilde karışıma ilave edelim. Kelepçeli kalıbı fırının içinde yağlı kağıt serili tepsinin içine dökelim ve önceden ısıtılan fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkardığımız kekin üzerini nemli bezle örtelim ve soğumasını bekleyelim. Kekimiz soğumaya bırakılırken diğer yandan da kremasını hazırlamak için şeker, süt, nişasta ve unu tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyelim ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirerek altını kapatalım. Ardından kutu kremayı, vanilyayı da ilave ederek blender yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım ve hazırlanan kremayı da pişen kekin üzerine dökelim ve donmasını bekleyelim.

Kek ve muhallebimiz hazırlanmışken jölesini hazırlarken de tencereye toz şeker vişne suyu nişasta ve 1 paket vanilyayı sırasıyla ekleyelim ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve kremanın üzerini kaplayacak şekilde dökelim. Oda sıcaklığında bir müddet dinlenen jöleli kekimizi buzdolabında 1 gün bekleterek iyice kendine gelmesini sağlayalım ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 20.09.2016 11:41:44





Jöleli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Jöleli Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Patatesli Poğaça

Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Ha...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018