Jöleli Kek



Jöleli Kek, keki yumuşak sevmeyen kişiler için oldukça kurtarıcı niteliktedir. Özellikle üzerinde sevdiğiniz meyvelerden oluşan o mayhoş tattaki lezzeti denediğinizde siz de müptelası olacaksınız diyebiliriz. Hazırlanışı da oldukça kolay olan jöleli kek için ölçülere özellikle dikkat etmeniz kıvamını tutturmanız açısından oldukça etkili olacaktır. Misafirlerinize özel ve değişik lezzet arayan kişiler için şimdi tarifinden ve malzemelerinden bahsedelim.

Jöleli Kek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker

Kreması İçin

  • Krema (1 kutu)
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 küçük kahve fincanı nişasta
  • 1 küçük kahve fincanı un
  • Vanilya(2 paket)

Jölesi İçin

  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Süslemek İçin

  • Hindistan Cevizi

Jöleli Kek Yapılışı

Öncelikle kekimizi hazırlamak için derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar mikser yardımıyla çırpalım.

Jöleli Kek

Diğer malzemeleri de sırasıyla ilave edelim. Ve spatula yardımıyla malzemelerin en altından üste çıkaracak şekilde karışıma ilave edelim. Kelepçeli kalıbı fırının içinde yağlı kağıt serili tepsinin içine dökelim ve önceden ısıtılan fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkardığımız kekin üzerini nemli bezle örtelim ve soğumasını bekleyelim. Kekimiz soğumaya bırakılırken diğer yandan da kremasını hazırlamak için şeker, süt, nişasta ve unu tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyelim ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirerek altını kapatalım. Ardından kutu kremayı, vanilyayı da ilave ederek blender yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım ve hazırlanan kremayı da pişen kekin üzerine dökelim ve donmasını bekleyelim.

Kek ve muhallebimiz hazırlanmışken jölesini hazırlarken de tencereye toz şeker vişne suyu nişasta ve 1 paket vanilyayı sırasıyla ekleyelim ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve kremanın üzerini kaplayacak şekilde dökelim. Oda sıcaklığında bir müddet dinlenen jöleli kekimizi buzdolabında 1 gün bekleterek iyice kendine gelmesini sağlayalım ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 20.09.2016 11:41:44





Jöleli Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Jöleli Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Sufle Kek

Sufle kek çok harika bir kektir. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kektir. Herkes çok beyeniyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kektir. Çocuklarında çok...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Zebralı Kek

Zebralı Kek, bu kekin görüntüsü gerçekten muhteşem oluyor. Ayrıca zebralı kek diğer kek ve tatlılar ile kıyaslandığı zaman oldukça basit yapılan bir kek çeşididir. Aslında normal kek hamurunun yarısına kakao eklenerek tepsiye dökü...

Pudingli Kek

Pudingli Kek; Klasik kek tarifine benzeyen bu kekimiz oldukça lezzetli ve kolaydır. Farklı kılan tek şey sütle ıslatmamız ve pudingle daha da renkli bir hale getirmemizdir. Kakaolu olması sebebiyle brovniyi de andıran bir tariftir...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2018