Fincan Kek



Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pasta yada çikolata tüketmemek oluyor. Pasta çeşitleri de bizim mutfağımızda fazlası ile mevcuttur. Misafirlerimize, eşimize yada dostumuza hemen bir pasta yapmalıyız mutlaka deriz. O denli aslında hayatımızın içindedir pastalar kekler. Pasta demek aslında çok ağır pastalar demek değil en azından benim için. Hakkı ile yapılmış bir çikolatalı veya kakaolu kek aslında en güzel pastadır. Bugün de sizlere fincan kek tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin. 

Fincan kek için gerekli olan malzemeler, 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı süt veya yoğurt 
  • 1,5 veya 2 çay bardağı şeker 
  • 2 veya 2,5  çay bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ 
Fincan kek yapılışı,

Fincan kek için hazırlamış olduğunuz malzemeleri sırası ile bir karıştırma kabına alın. Kek yaparken klasik olarak yaptığımız ilk şey olan şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
Fincan Kek

Beyaz hal alan yumurta ve şekeri çırptıktan sonra sütünü ve yağını ekleyip bir tahta kaşık yardımı ile hızlı olmayacak şekilde alttan üste doğru karıştırın. Kakaosunu da ekleyin biraz daha karıştırın. En son olarak ise ununu, vanilyasını ve kabartma tozunu da eleyerek sıvı olan karışıma ekleyin. Ve yavaş yavaş karıştırın.

Fincanlarımızın ilk olarak iç kısımlarını iyice yağlayın. Daha sonra fincanların boyutuna göre içlerine kek karışımından ilave edin. Ne çok olsun nede az fincanların yarısı olacak şekilde ekleyin karışımdan. Tüm malzemeyi aynı şekilde yaptıktan sonra bir tencerenin veya bir tavanın içerisine fincanları dizin. En son olarak ise fincanların yarısına gelecek şekilde kabın içerisine ılık su koyun. Tencerenin kapağını kapatmadan önce bir bez yada havlu ile kapatın ve bu bezin üzerine kapağını örtün. Su kaynamaya gelene kadar hızlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra ise altını kısıp 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kek piştikten sonra ise tencerenin kapağını 15 dakika açmayın.15 dakika geçtikten sonra kapağını açıp fincan  kekinizi servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.  

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 15:34:48





Fincan Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Fincan Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pufuduk Kek

Pofuduk Kek, hem yetişkinlerin hem de çocukların severek yediği lezzetli bir kek tarifidir. Özellikle çay saatlerinde veya kabul günlerinde güvenle servis edebileceğiniz ve tattırdığınız yakınlarınız tarafından övgüler alabileceği...

Tavada Kek

Tavada Kek, diğer kek tariflerinden farklı olan bir kek tarifidir. Kolay yapılabilen ve fırında yapılmadığı anlaşılmayan bir tariftir. Fırını bozuk olan veya evinde fırın olmayan bayanların yapabileceği çok güzel bir tariftir. Hab...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017