Elmalı Kek



Elmalı kek lezzetli olduğu kadar hafif bir kek tarifidir. İçerisine ilave edilen elmanın aroması keke ayrı bir tat katarak herkesin beğenisini kazanacak. Elmalı kek hazırlaması pratik olduğundan favori kek tariflerinizden birisi olmaya aday. Misafirlerinize1 fincan çay ya da 1 fincan kahvenin yanında bir dilim elmalı kek ikram ederek onların beğenisini kazanabilirsiniz. Limon ve elmanın muhteşem uyumu ile ortaya çıkan lezzete inanamayacaksınız.

Elmalı Kek İçin Malzemeler

  • 3 adet orta büyüklükte elma
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane limon
  • 1 çay bardağı öğütülmüş badem
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Elmalı Kek Hazırlanışı

Elma ile lezzetine lezzet katılan kek tarifimize 3 tane orta büyüklükteki elmamızın kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından elmalarımızı küp küp doğrayarak geniş bir kabın içine alalım. Şimdi limon suyumuzu hazırlamaya başlayalım. 1 tane limonu çeşmenin altında güzelce yıkadıktan sonra limonluk ile suyunu sıkarak küp küp doğradığımız elmaların üzerine dökelim ve kaşık yardımı ile iyice karıştıralım. Elma ve limonlu karışımı bir kenara bırakarak elmalı kekimizin hamurunu hazırlamaya başlayalım.

Elmalı kekimizin hamuru için büyük ve çukur bir kap alalım. Kabımızın içine oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını ve toz şekerimizi ilave ederek toz şeker eriyip, karışım krema kıvamı alıncaya kadar mikser yardımı ile karıştıralım. Ardından 1 tane limon kabuğunun rendesini karışıma ilave edelim ve bir kez daha karıştıralım. Hemen sonra 3 adet oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtalarımızı teker teker karışımın içine kıralım ve tekrar mikser ile çırpmaya başlayalım. Karışımı en az 5 dakika kadar mikser ile çırptıktan sonra kekimizin unlu malzemelerini hazırlamaya başlayalım.<

Elmalı Kek

Unlu malzemelerimiz hazırlamak için öncelikle unumuzu elekten geçirerek çukur bir kabın içine alalım. Ardından bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu da elekten geçirerek elediğimiz unun üzerine ilave edelim. Malzemeleri birbiri ile kaşık yardımı ile iyice karıştıralım. Hazır hale gelen unlu malzemelerimizi sıvı hazırlayarak bir kenara aldığımız sıvı karışımın içine ilave ederek 3 dakika kadar mikser ile durmadan karıştıralım.

Elmalı kek hamurumuz akışkan bir kıvama ulaştıktan sonra ilk başta hazırladığımız limon ve elma dilimlerini hamurun içine aktararak tahta kaşık yardımı ile karıştıralım. Artık kekimizin hamuru pişmek için hazır hale geldi. Kelepçeli kek kalıbımızın tabanına yağlı kağıt yerleştirelim. Eğer yalı kağıt yoksa kalıbımızın her yerini yağlayarak kekin daha kolay çıkması için unlayalım. Fazla unu silkeledikten sonra hazırladığımız elmalı kek hamurumuzu kalıbımıza dökerek yayılmasını sağlayalım. Kek hamurunun üzerini bir kaşık yardımı ile düzelttikten sonra, hamurun üzerine esmer şekerimizi eşit şekilde serpiştirelim.

Elmalı kekimizi artık 180 derecede önceden ısıttığımız fırına alarak yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Kekimizin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alalım. Ayrıca ilk yarım saat fırınımız kapağını hiç açmayalım. Pişen elmalı kekimizi fırından alarak 15 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilim dilim keserek servise sunalım. Afiyet olsun. 

Hazırladığınız keklerin daha kabarık olmasını istiyorsanız kaliteli malzeme kullanmalısınız. Ayrıca yeni pişen kek fırından alınır alınmaz biraz pısabilir. Bu nedenle kek piştikten sonra fırının kapağını açarak keki fırında soğumaya bırakırsanız daha güzel ve kabarık olacaktır.

Hazırladığınız kekleri hemen tüketemiyor ve tazeliğini korumasını istiyorsanız kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Daha sonra kalıbın içinde ağzı kapalı bir şekilde serin bir yerde muhafaza edin. Bu sayede hazırladığınız kek uzun süre tazeliğini muhafaza edecektir.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:35:09





Elmalı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Elmalı Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pufuduk Kek

Pofuduk Kek, hem yetişkinlerin hem de çocukların severek yediği lezzetli bir kek tarifidir. Özellikle çay saatlerinde veya kabul günlerinde güvenle servis edebileceğiniz ve tattırdığınız yakınlarınız tarafından övgüler alabileceği...

Tavada Kek

Tavada Kek, diğer kek tariflerinden farklı olan bir kek tarifidir. Kolay yapılabilen ve fırında yapılmadığı anlaşılmayan bir tariftir. Fırını bozuk olan veya evinde fırın olmayan bayanların yapabileceği çok güzel bir tariftir. Hab...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017