Dereotlu Kek



Dereotlu kek, içine yumurta, sıvı yağ, yoğurt, un,peynir ve dere otu koyularak yapılan bir tuzlu kek türüdür. İçinde kullanılan malzemeler ile protein, kalsiyum ve vitamin değerleri oldukça yüksektir. Faydalı ve lezzetli olan bu kek görüntü olarak da hoş bir kek olur. Dere otunun koku ve tadı keke farklı bir önem verir. Dereotlu kek kolay hazırlanan ve yapılabilen bir tariftir. 

Dereotlu Kek Malzemeleri
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet ince kıyılmış dere otu
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Susam
  • Çörek otu
Dereotlu Kek Yapılışı

Dereotlu kek yapımında kullanılacak yoğurt ve yumurtalar buzdolabından çıkartılır ve oda ısısında bekletilerek ılık olması sağlanmalıdır. Yaklaşık olarak  3- 4 bekletilmesi yeterli olacaktır. Derin bir kase içine yumurtalar kırılır ve mikser yardımı ile çırpılır. Mikserin yüksek ayarı ile kısa süre de yumurtalar çırpılır ve köpükler oluşturulur. Yumurtalar köpürünce üzerine sıvı yağ eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Yoğurt da ilave edip bütün sıvı malzemeyi iyice çırpalım. Dere otu yıkanıp ayıklanır ve ince ince kıyılır. Aynı şekilde maydanoz da kıyılarak dere otu ile karıştırılır.
Dereotlu Kek

. Kek malzemesine kek malzemesine ilave edilerek karıştırılır. Beyaz peynir ile kaşar peynir rendelenir ve harmanlanır. Peynir karışımı da kek malzemesine eklenir. Üzerine pul biber ve tuz serpilir ve tahta kaşık ile karıştırılır. Kullanılacak tuz miktarı peynirin tuz oranına göre belirlenir.Unu ayrı bir kap içerisine elenerek kabartma tozu ile harmanlanarak karıştırılır. Unu yavaş yavaş dereotlu kek malzemesine ilave ederek bir taraftan da karıştıralım. Tahta kaşık ile karıştırarak topaklanmalar ezilir ve pürüzsüz bir hamur elde edilir. 

İsteğe göre fırın tepsisi veya kek kalıbı kullanabiliriz. Kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırladığımız dereotlu kek hamurunu yavaşça kek kalıbına dökelim. Dereotlu kek hamuru koyu kıvamda olduğu için dökülünce kalıp içinde çabuk yayılmayacağı için elimizle kalıbı sallayarak hamurun yayılmasını sağlamalıyız.  Son olarak dereotlu kekin üzerine bol miktarda susam ve çörek otu serpilir. 

Daha önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta dereotlu kek pişirilir. Yaklaşık 30-35 dakika sonra dereotlu kekin üzeri kızarır ve pişmiş olur. Derotlu kek piştikten sonra fırından çıkartılır ve soğuması için bir kenara alınır. Soğuduktan sonra kalıp ters çevrilerek dereotlu kek çıkartılır ve dilimlenir. 
Dereotlu kek servise hazırdır.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:36:57





Dereotlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Dereotlu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2017