Baton Kek



Baton kek, lezzeti hazır keki aratmayan ve bir kez deneyenlerin bir daha ki sefere denemek için can atacakları enfes bir kek tarifidir. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar normal kek havası verse de kestiğinizde ve ağzına bir lokma aldığınız da normal kekten ne kadar farklı bir lezzeti içerisinde barındırdığına tanık olacaksınız.

Baton Kek İçin Gerekli Malzemeler;

  • 2 tane oda ısısında yumurta
  • Yarım su bardağı fındık yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı buğday unu
  • 1 su bardağı günlük süt
  • yarım su bardağından iki parmak fazla toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin ( kek kalıbını yağlamak için)

Sosu için;

  • 1 çorba kaşığı kakao tozu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt

Baton Kek Yapılışı;

Ön hazırlık; kekin hazırlık aşamasına geçmeden önce fırının ayarını açalım ve içerisini ısıtalım... 

Kekimizin yapılışına önce bir karıştırma kabı alarak ve içerisine yumurtaları kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine yarım su bardağından biraz fazla şeker ilavesi yapalım ve çırpma işlemine bu nokta da başlayalım.

Baton Kek

Karışım köpüklü bir kıvam olunca içerisine sıvı yağ ile beraber bir su bardağı sütümüzü ekleyelim ve çırpma işlemimize kaldığımız yerden devam edelim. Arkasından karıştırma kabımızın içerisine unlu malzemeleri bir yerde buluşturduktan sonra azar, azar ekleyelim ve her seferinde çırpmaya özen gösterelim.

Bütün kek malzemelerini kek harcının bulunduğu kabın içerisinde buluşturduktan sonra dikkatli bir şekilde yaklaşık 3 dakika boyunca çırpıcı ile karıştıralım ve kek hamurumuzu pişmesi için hazır hale getirelim. Hazır olan kek hamurumuzun pişeceği baton kek kalıbının içerisini margarin ile yağlayalım ve azıcık un serpiştirelim. Daha sonra kek kalıbımızın içerisine önceden hazır hale getirdiğimiz baton kekimizi ilave edelim ve önceden ısıtılmış fırınımıza pişmesi için gönderelim. 180 derece ayarda olan fırınımız da kekimiz 30 dakika boyunca pişirelim ve piştikten sonra çıkartalım.

Fırından çıkan kekimizin üzeri için; kakao, şeker ve sütü ayrı bir kabın içerisinde karıştıralım şekeri eritelim. Hazırladığımız bu karışımı ılık olan kekimizin üzerinde gezdirelim ve soğuyup dinlenmesi için kekimizi buzdolabımıza gönderelim. Kekimiz sosunu çektikten sonra dolabın içerisinden alalım ve dilimleyerek servis tabaklarına yerleştirelim

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:34:55





Baton Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

2 Yorum Yapılmış "Baton Kek"

Mihrican

Cevap Sayısı: 0
acaba kekin kendisindemi var yumuşaklık yoksa yapılışındamı bilgilendirirseniz sevinirim

2014-02-22 / Kullanıcı oyu: 4,5

Şengün

Cevap Sayısı: 0
Hangi markanın baton kek kalıbını tavsiye edersiniz. Öylesine geçenlerde baktımda sanki inceler kek tapışacak gibi duruyor

2014-02-21 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2017