Basit Kek Tarifi



Basit Kek Tarifi, her zaman uygulanan ve hemen hemen her misafire yapılıp, ikram edilen malzemesi kolay bulunan bir kek seçeneğidir. Bu kekin içerisinde kullanılan malzemeler her evde bulunabilmektedir. Kalabalık misafirlerde ya da tek gelen misafirlerde ilk akla gelen tarif budur. İstendiği takdirde bu kek daha da fazla zenginleştirilebilir. İçerisinde kullanılan malzemelere basit eklemeler yapılarak, özellikli bir kek haline getirilebilir. Örneğin keklere çok yakışan tarçın bu keke uyarlanabilir. Bu sade tarife ceviz ve ya fındıkta büyük ölçülerde görsellik ve lezzet katabilir. Bu kekin sadesi ve kakaolusu da yapılabilir. Ayrıca bu keke kuru meyve parçaları ya da havuç ta katılabilir. Farklı uygulamalara açık bir kek çeşididir. Demlenmiş olan bir çay demini alana kadar bu tarif yapılabilir. Canı tatlı isteyenler için çok pratik bir tatlı seçeneğidir. Ağzı kapaklı bir cam kap içerisinde 2 gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Buzdolabında 4 güne kadar saklanabilir. Derin dondurucuda yaklaşık 4 ay boyunca saklanabilir. Bayatladığın da, üzerine kremşanti  ve ya dondurma dökülerek tüketilebilir. Ya da bayatlayan bu kek, puding ile kuplarda hazırlanıp tekrar yeni yapılmış bir pasta gibi tüketilebilir.

>
Basit Kekin Besin Değeri:
Protein (g) 6.36
Karbonhidrat (g) 47.07
Yağ (g) 13.08
Potasyum (m g) 97.42
Kolesterol (m g) 83.43
Sodyum (m g) 198.75
Demir  0.97
Vitamin C 0.22
Vitamin A 65.81
Kalsiyum 58.11

:

  • 4 Adet Oda Sıcaklığında Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin
  • 2 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Adet rendelenmiş Limon Kabuğu
  • 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm

Hazırlanışı:

Kekin Hazırlığına ilk olarak kuru üzümlerin yıkayıp, kuruladıktan sonra unlanmaları ile başlanmalı.
Basit Kek Tarifi

Bu işlemin sonrasında keki çırpmak için derince bir kap alınmalı ve kabın içerisine yumurtalar, şeker ilave edilmeli. Mikser ile yumurta ve şeker 5 dakika kadar çırpılmalıdır. 5 dakika çırpılan karışımın içerisine önce yoğurt ardından sıvı yağ ve margarin ilave edilmelidir. İlavelerin ardından karışım 2 dakika daha çırpılmalıdır. Sıvı halde olan karışıma, rendelenmiş olan limon kabukları ve önceden yıkanıp unlanmış olan kuru üzümlerde ilave edilir. Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilya elenip karışıma eklenmelidir. Keklerin genelinde kuru malzemeler elendiği zaman kekler daha fazla kabaracaktır. Pişmeye hazır olan kek hamurunun ön hazırlıkları yapılmak üzere, yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kek hamurunun tamamı dökülür. Kek hamurunun havası alınmalıdır. Bu işlemin en pratik yolu ise, fırın tepsisini yerden iki santim yukarıya kaldırıp yavaşça yere bırakmaktır. Bu işlem sayesinde kek beklenilenden daha da fazla kabaracaktır.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına kek yerleştirilir. Kekin pişme süresi 45 dakikadır. Kekin çok kabarmasını istiyorsanız, kekin pişme esnasında hava almaması için pişirildiği fırının kapağının açılmaması gerekmektedir. 45 dakikayı tamamlayan kekin son kontrolünün de yapılması gerekmektedir. Bu işlem kürdan ile yapılmalıdır. Kekin pişip pişmediğini bildirecek olan kürdan kekin en kalın yerine batırılmalıdır. Keke batırılan kürdanın uç kısmı kuru çıktı ise kek başarı ile pişmiş demektir. 

Pişmiş olan kek oda sıcaklığında 25 dakika dinlendirilmelidir. Dinlenen ılıyan kek dilimlenmek ve de servis edilmek üzere hazırdır. Servis aşamasında kekin yanına sütlü ve ya sade çikolatada konulabilir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2014 22:46:30





Basit Kek Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Basit Kek Tarifi"

Kutlubay

Cevap Sayısı: 0
Hazırlanan karışıma rendeleyerek küçük çikolata parçacıkları eklemek keki basitlikten kurtararak şık bir servis sağlar. Bir de pistikten sonra beklerken üzeri buhar geçiren bir bezle örtulebilir.

2014-02-26 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pankek

Pankek; Hamurgiller gurubundan olan pankek oldukça renkli ve yemek için merak uyandırsın bir tariftir. Pankeki bir sabah kalvatısın da reçel, bal gibi tatlı kahvaltılıklarla buluşturup öyle tüketebilirsiniz. İsterseniz de kivi, mu...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Lokumlu Kek

Lokumlu Kek, Kakao ve hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir.  Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzet...

Fincan Kek

Fincan kek, Pasta yapmayı da, yemeyi de bence sevmeyen yokturdur. Helede çikolatalı bir keke yada pastaya en azından bence kimse hayır diyemez. Ve mutlaka bir dilim yemek isteriz. Diyet yaparken bile bizleri en çok zorlayan şey pa...

Cupcake Tarifi

Cupcake Tarifi, Kek yapılması zor fakat yenmesi çok keyiflidir. Kek Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Akşam çayının yanında veya misafirlerimiz geldiğinde ikram etmek için genellikle yaptığımız bir çeşittir. Fakat insanlar sürekl...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu cevizli kek, Ülkemizde ve dünyada belirli alanlarda ve önemli miktarlarda üretilen, tüketilen havuç, bir besin kaynağıdır. Havucun bir kaç çeşidini bulmak mümkündür. Bunlar; kırmızı havuç, siyah havuç, beyaz havuç ve turun...

Alman Pastası

Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi ge...

Cup Cake

Cup cake, görsellik açısından herkesin beğenisi toplayan ve lezzeti ile de bir çok kişinin favori lezzetleri arasına bir kek türüdür. Cup cake, Amerika da sıklıkla yapılan bir tarif olup ülkemizde de son günler de adını duyurma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018