Alman Pastası



Alman Pastası, kekin başka bir türü olan alman pastası arasına hazırlanan krema ve üzerine dökülen çikolata sos döküldüğünde hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap etmektedir. Alman pastasının yapımında sadece dikkat edilmesi gereken husus ise kekinin biraz sert olmasıdır. İsterseniz alman pastasını bütün bir kek şeklinde ya da küçük yuvarlak ekmek şeklinde hazırlayabilirsiniz. Bu iki şekilde hazırlanan alman pastalarının birincisi kek şeklinde ikincisi ile mayalı hamur elde edilerek hazırlanmaktadır. Ancak arasına hazırlanan krema çoğunlukla aynı malzemeden yalnızca sade ya da çikolatalı olması beğeninize kalmıştır. Pastanelerde hazırlanan alman pastalarını hepimiz eve misafir geleceği zaman ikram etmek için alıyorlar. Biraz yapımı uğraştırsa da kendiniz evde istediğiniz gibi alman pastası yapabilirsiniz.

Alman Pastasının Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler,
  • 1 adet yumurta,
  • 2 bardak ılık süt,
  • 1 paket yaş maya (yaklaşık 42 gram),
  • 3 çorba kaşığı toz şeker,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 5,5 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı mahlep,
Alman Pastasının Kreması İçin Gerekli Olan Malzemeler,
  • 4 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un,
  • 1 paket toz krem şanti,
  • 2 paket vanilya,
Alman Pastasının Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler,
  • 1 paket çikolata sosu,
  • Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı tozu,
Alman Pastasının Hamurunun Hazırlanışı,

Bir kabın içerisine sütü, mayayı ve şekeri ekleyerek yoğurma kabının içinde karıştıralım. Daha sonra içine yumurtayı, tuzu ve mahlebi ekleyelim. Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Hazırladığınız hamur elinize yapışmadığı zaman alman pastasının hamuru hazır hale gelmiş demektir.
Alman Pastası

İyice yoğurarak hazırladığımız hamur poşetin içine alalım ve mayalanması için 45 dakika bırakalım. Hamur hafifçe kabarsa bizim için yeterli olacaktır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. İsterseniz simit şeklinde ortası delik açarak da yapabilirsiniz. İsterseniz de yuvarlak poğaça gibi veya uzunlamasına da yapılabilmektedir. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine istediğiniz şekilde hazırladığınız hamurları dizin ve üzerine temiz bir bez ya da sofra bezi kapatarak 1 saat kadar dinlendirin. Hazırladığımız hamurlar mayalanırken kremasını hazırlayalım.

Alman Pastasının Kremasının Hazırlanışı,

Tencerenin içerisine sütü, unu ve şekeri ilave ederek karıştıralım. Orta dereceli ateşin üzerinde krema katılaşana kadar pişirelim. Hazırladığınız krema katı olur ise korkmayın elde etmek istediğimiz kıvam bu olacak. Pişirdiğiniz kremayı ocaktan alarak vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Mayalanan hamurları fırını ısıtmadan içine koyalım ve daha sonra 195 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Hamurlar oldukça hızlı pişiyor onun için devamlı kontrol etmek gerekmektedir. Fırından çıkardığınız hamurları soğuması için bir kenara kaldıralım. Bu arada hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirelim. Kremanın içerisine toz krem şantiyi direk dökerek mikser ile yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım. Soğuyan hamurları alalım ve ortadan ikiye keselim, arasına hazırladığımız kremadan kaşıkla alarak sürelim ve diğer karşılığını da üzerine kapatalım. Buzdolabına sığabilecek bir kabın içerisine bütün hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi yaparak dizelim. Hazırladığınız alman pastalarının üzerine çikolata sosundan dökelim. En son işlem olarak Hindistan cevizini ve toz fıstığı dökerek süsleyelim. Alman pastaları buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.02.2016 19:02:29





Alman Pastası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Alman Pastası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zeytinli Kek

Zeytinli kek, diğer keklerden farklı olarak iç malzeme olarak zeytinin kullanıldığı yer yörede yapılan genelde çay ile tüketilen bir hamur işi çeşididir. Diğer keklerde olduğu gibi zeytinli kekte un, şeker ve yumurta karışımı yapı...

Lorlu Kek

Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan...

Elmalı Dilimli Kek

Elmalı dilimli kek, kek denilince akla ilk gelen misafire yapılan çeşitli, güzel, yapılan kekler gelir akla severek yapıp servis edilen kekler. Kek ve pasta türlerini sevmeyen yoktur. Bunların yanı sıra en güzel sohbetler çayla ve...

Boncuk Pasta

Boncuk Pasta, son dönemlerde moda haline gelen çocukların doğum günlerinde artık anneler hazır pasta almak yerine kendi çabaları ile pasta süslemeleri yaparak tercih edebilecekleri modeller arasındadır. Üzerinde rengarenk görün...

Havuçlu Portakallı Kek

Havuçlu Portakallı Kek, kış ayların en fazla tercih edilen ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra hem leziz hem de besleyici özelliklere sahip kek çeşitleri arasında bulunmaktadır. Pastane veya...

Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye; Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyenin, neredeyse her çeşidi denenmiştir. Çok şekerli sevmeyenler için, daha önce bir çok kez yapmış olduğum cevizli tarçınlı kurabiye tarifini sizinle de pa...

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı; Değerli arkadaşlar sizlere vereceğim bu tarifim çok zor olmamakla beraber oldukça gösterişli ve lezzetlidir. Akşam yemekten sonra canınız tatlı istediği zaman kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan şerbetin kıvamını t...

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek; Bu tarifimizde haşhaş kullandığımız için sizlere biraz değişik gelebilir. Fakat yedikten sonra ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Limonla hazırladığımız sos ise bambaşka bir lezzet katacaktır. Şimdi siz...

Trileçe

Trileçe, menşei arnavutluklara ait olduğu iddia edilir. Aslın da Meksika da Tres Leches ismi ile bilinen bu balkan tatlısı 1950'lerin ortasından beri bilinip yapılan bir tatlıdır. Güzel yurdumuz olan Türkiye de ise 2013 yılında ta...

Islak Kek

Islak kek, tabiri kekin genellikle çikolata sosuyla buluşturulması sonucunda ortaya çıkar. Kekin üstüne dökülen soslar çeşitlilik gösterebilir. Ancak ıslak kek dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen çikolata sosudur. Bu tarif hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kek Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2017